Marktcijfers arbeidsmarkt

Mijn aanpak is gebaseerd op mijn ervaring en onderbouwd met arbeidsmarktdata.

En deze cijfers, die liegen er niet om:

De niet actief werkzoekende doelgroep is in 2023 grofweg 4 keer zo groot als de actief werkzoekende doelgroep. In 10 jaar tijd is ongeveer een derde minder mensen actief op zoek zijn naar een baan! Het is dus belangrijk dat je de latent zoekende doelgroep bereikt. Schakel de mbo recruiter in.

De geschikte kandidaat is al na 10 dagen van de markt af. Ben jij snel genoeg? Recruitment is topsport want een misstap kan je al direct duur komen te staan. 

75% van de ondervraagde zegt jouw bedrijf te beoordelen op het uiterlijk en de inhoud van de vacaturetekst. Op basis hier van krijg jij de sollicitatie wel of niet binnen. Daarom werk ik met landingspagina’s die gericht zijn op conversie. Op die sollicitatie dus i.p.v. een lange vacaturetekst met te veel en niet aantrekkelijke info.

Hoe gaan externe uitzend- of detacheringsbureaus om met jouw bedrijfsnaam? Vaak is dit voor jou niet duidelijk of transparant. Dit is alleen wel echt belangrijk want 64% van de sollicitanten deelt negatieve sollicitatie-ervaringen en 27% ontmoedigt zelfs anderen om te solliciteren. De kandidaat ervaring is dus gewoon heel belangrijk. Daarom werkt de mbo recruiter met een persoonlijke, directe en snelle terugkoppeling voor alle sollicitanten.

Ga vooruit lopen op de concurrentie. Slechts 15% binnen het midden- en kleinbedrijf geeft aan geen problemen te hebben met het aantrekken en aannemen van geschikt personeel. Maak dus juist het werven van mbo vakpersoneel jouw sterkte en loop voor in de markt!

Benieuwd hoe De mbo recruiter jouw bedrijf verder kan helpen?

Vul onderstaande formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug of mail of bel direct met Marnix van Doorn.

Ik wil graag terug gebeld worden